Curcubeu la lumina Lunii


O fotografie foarte rară prezintă un curcubeu iluminat de lumina Lunii, deasupra districtului Richmond, North Yorkshire, în Anglia.

Curcubeele apar atunci când lumina solară este reflectată de picături de ploaie, dar în acest caz Soarele apusese cu mult ore înainte. Efectul a fost creat însă de lumina Lunii.

Fotograful Chris Walker a surprins imaginea în timp ce conducea spre casă, în jurul orei 7.00 PM. Fenomenul este destul de rar pentru că trebuie îndeplinite anumite condiţii foarte stricte. Luna trebuie să fie la o înălţine nu mai mare de 42 de grade, cerul trebuie să fie foarte întunecat, iar ploaia trebuie să cadă în partea opusă a Lunii. Curcubeele lunare sunt mult mai comune în preajma cascadelor.

Sursa: realitatea.net

3 comentarii:

StMoraru spunea...

Da, frumos. (:

Mai exista un fenomen care se petrece cand luna este plina (sau pe aproape)
Am observat, uneori, un cerc luminos, in jurul lunii, care delimiteaza o diferenta de nuanta intre zona din interior si cea din exterior al respectivului cerc.

Am sa caut foto.. si poate revin q:

Anonim spunea...

Sa mentionam ca lumina Lunii este de fapt tot lumina Soarelui (reflectata de suprafata Lunii spre Pamant)Nu de alta, poate unii chiar cred ca Luna lumineaza :P (sper sa nu ai astfel de cititori totusi)

karma police spunea...

a fost si in cimpina acum 2 saptamani si mult mai clar