Rachete iraniene urmarite de un OZN

Iran a lansat 2 rachete cu raza scurta saptamana trecuta indrepate spre vestul Israelului.
Dupa 38 de secunde de la lansarea celei de a doua rachete, norii din apropiere au fost taiati misterios de catre un OZN in mare viteza.

Nick Pope, un un analist respectat al fenomenului OZN (Ministerul Apararii) a examinat aceste imagini si a concluzionat ca orice a fost acel obiect nu poate fi creat de om...


3 comentarii:

Darael spunea...

Acest Nick Pope, analistul respectat (icon zambitor) ar trebui sa stie ca ceea ce se vede pe nor este umbra urmei lasata de racheta.

Razele Soarelui se reflecta din apa spre partea inferioara a norului si reflexia este obturata de norul de condens lasat de racheta.

Aaaaa.... nu sunt specialist OZN. Dar unele stiri efectiv ma amuza.

GabyS spunea...

Iti respect punctul de vedere (si nici nu te contrazic), dar daca te uiti mai atent acea urma apare incredibil de repede, mult peste viteza unei amarate de rachete...
Nici eu nu sunt specialist in OZN dar am vazut cate ceva la viata mea.
Oricum ceva sigur nu se stie, dar merita sa ne dam si noi parerea ca doar nu suntem oi...nu?
Mersi pt vizionare si coment.

Darael spunea...

Cu placere.
Revenind la umbra, e foarte normal sa "mearga" mai repede decat racheta.

E doar o problema de geometrie.
Cum sa spun ? Daca se misca un liniar sub becul din camera, umbra lui pe podea se va deplasa cu mult mai repede decat liniarul.

Evident, se aplica pentru un observaor fix, cum este in acest caz camera video.

Daca se urmareste cu atentie, se vede ca umbra urmeaza conturul inferior al norului. Orice alteva, ozn, glont, avion sau sageata, ar fi avut o traiectorie dreapta sau zig zag sau orice alt model. Putin probabil sa urmeze chiar marginea norului.

In sfarsit, e parerea mea.