Drunvalo Melchizedek - Despre 2012 si Calendarul Mayas

"Calendarul Mayas este cel mai precis calendar descoperit pana in acest moment pe Pamant. Omenirea este intrigata: cum o populatie tribala antica a putut sa fie atat de precisa, mai precisa decat omul modern si toate tehnologiile lui? Omenirea priveste acum la mayasi pentru a intelege data de 21 decembrie 2012 - care este subliniata in calendarul lor. Si ei au raspuns. Ce sursa este mai inalta si mai respectata decat presedintele Consiliului National Maya al Inteleptilor din Guatemala (al celor 440 de triburi reprezentand conducatorii natiunii Maya din Mexic, Belize, Honduras, Guatemala) - Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj?

Astazi, voi traduce in limbajul lumii moderne ceea ce mayasii insisi au de spus referitor la data de 21 decembrie 2012. Daca gresesc, sunt sigur ca acest consiliu Maya si Don Alejandro imi vor atrage atentia, dar mi-au dat autoritatea sa vorbesc in numele lor.

Mayasii doresc sa va informez ca lumea pe care o cunoasteti, cea in care traiti, nu este ceea ce credeti voi. Noi, oamenii moderni, credem ca lumea este solida si reala, fixa, si ca nimic nu poate schimba asta, ca lucrurile vor merge asa la nesfarsit, cu sau fara prezenta noastra. Mayasii vor sa va informeze ca asta nu este adevarat. Lumea este de fapt un ansamblu de imagini care pot fi controlate de constiinta, in special de constiinta care este conectata direct cu inima.
Aceasta nu este o emisiune de popularizare. Daca voi cautati asa ceva, atunci nu sunteti in locul potrivit. Sunteti pe cale sa intrati intr-un mod de viata care era inteles doar de lumea straveche. Lumea moderna aproape ca nu are nicio idee despre ceea ce vom discuta si, in general, nici nu stie ca exista. Totusi, acest mod de a fi este exact ceea ce lumea moderna are nevoie in acest moment din istorie si probabil ca nu stie asta.
Omenirea se afla acum intr-o situatie asemanatoare cu cea a unui fluture inainte de a iesi din coconul sau. Tot ce stia e pe cale sa se schimbe si o lume complet noua este pe cale sa se iveasca.

CONSTIINTA IN EVOLUTIE
Stim ca, permanent, constiinta umana evolueaza. Stiinta a observat acest lucru cu mult timp in urma si este constienta de acest lucru. Pe la sfarsitul anilor '80, Enciclopedia Britanic a descoperit ca, daca iei toata cunoasterea lumii, tot ceea ce am invatat de la inceputul civilizatiei noastre (ceea ce inseamna civilizatia sumeriana de acum 6 000 de ani) pana in anii 1900, exista un anumit numar de biti de informatie (daca e sa vorbim in termenii calculatoarelor) . De-a lungul acestor 6 000 de ani am invatat incet un numar de lucruri. S-a descoperit ca din 1900 si pana in 1950 am invatat tot atat de multe lucruri pe cat am invatat in cei 6 000 de ani de istorie. Cine s-ar fi gandit la asta? Apoi, s-a mai descoperit ca aproximativ de prin 1950 si pana prin 1970 am invatat din nou tot atat cat am invatat in 6 000 de ani. In doar 20 de ani! Apoi, din 1970 pana in 1980 am invatat din nou cat in 6 000 de ani. Si totul continua din ce in ce mai rapid. De fapt, a fost un moment in care NASA primea atatea informatii, incat nici nu mai avea timp sa le introduca in computere – acestea erau in urma cu opt-noua ani. Au trebuit sa-si imbunatateasca hard-ul si soft-ul computerelor, ca sa poata cuprinde tot ceea ce au invatat.
In acest moment, ne aflam pe o curba ascendenta verticala a evolutiei. Acum invatam in aproximativ o luna, cat am invatat in 6 000 de ani. Pare imposibil, dar e demonstrat, daca verificati. Deci, exista o curba a evolutiei, in care, la inceput, am evoluat lent, apoi am devenit din ce in ce mai inteligenti si procesul s-a accelerat, iar pe masura ce ne apropiam de timpurile moderne, am intrat pe linia verticala. Mayasii spun ca suntem pe cale sa facem o schimbare in constiinta umana. Vom deveni ceva nou, o noua specie, un nou mod de perceptie a realitatii. Despre asta este vorba in aceasta transmisie. Despre aceasta schimbare de constiinta. Vom vorbi si despre alte lucruri, dar asta este tema principala.

Daca privim in urma, la culturile antice, devine clar ca suntem mult diferiti fata de cei din vechime – sa zicem, fata de cei de acum 2 000 de ani. E evident. Diferiti nu doar in jucariile noastre tehnologice, ci diferiti si in modul in care percepem realitatea din jurul nostru, in ceea ce gandim ca este ea si in cine credem ca suntem noi in ea. Mayasii spun ca evolutia constiintei umane se face pe parcursul mai multor cicluri, la fel cum ADN-ul se desface, atunci cand ajunge la un anume cromozom. Iar noi ne aflam acum foarte aproape de momentul in care evolutia omenirii se accelereaza si va face un salt urias spre un nou nivel de constiinta. Vom deveni ceva mult mai maret decat ceea ce numim acum om. La aceasta intelegere ne vom intoarce, explicand ce spun mayasii despre ceea ce vom deveni. La aceasta intelegere ne vom referi, cand vorbim de schimbarile in constiinta umana.

Nu vom intelege profetiile mayase, daca nu intelegem mai intai cum percepeau cei din vechime ceremoniile. Acestea erau mult, mult mai profunde decat ceea ce percepem noi, ca oameni moderni. Noi credem ca stiinta si logica sunt elementele cheie ale lumii in care traim. Credem cu tarie ca suntem superiori celor din vechime. Si ca tehnologia ne usureaza viata, ne-o face mai buna. Dar daca va inchipuiti ca tehnologia ne va salva de ceea ce Mama Pamant este gata sa aduca omenirii si daca mayasii au dreptate, atunci veti fi surprinsi. Asa cum am spus si la inceput, viata nu este ceea ce credeti ca este.

In Vedele sanscrite, scrise cu aproape 6 000 de ani in urma, se vorbeste despre timpurile in care omul va ajunge sa cunoasca electricitatea si magnetismul, despre cum va zbura in cer in cutii de metal (acesta este chiar un citat). Tot in Vede se spune ca intr-o singura zi vom renunta la toate astea, ca un copil care, atunci cand creste, renunta la ursuletul de plus si cauta altceva, dintr-o viziune mai inalta. Suntem pe cale sa facem acelasi lucru. Din punctul de vedere al mayasilor, tehnologia inalta nu este un semn al unei civilizatii avansate. Este un semn ca o civilizatie este pe cale sa devina avansata. La ce e buna tehnologia pentru oameni, daca ei descopera ca propriul lor corp si constiinta umana pot face tot ceea ce face acum tehnologia si chiar mult mai mult decat atat?
In primul rand, mayasii vad si cunosc Pamantul ca pe o fiinta, constienta de tot ceea ce se intampla pe corpul ei. Tot ceea ce exista in Cer sunt fiinte vii, ce interactioneaza unele cu altele. Noi nu le vedem asa: vedem Pamantul ca pe o piatra.

MAYASII TIMPULUI ETERN
Poporul mayas a detinut cunoasterea despre timp, timpul etern si in special despre 21.12.2009, care a devenit un mister pe care inimile noastre au cautat sa-l descopere, pentru o mai completa intelegere a existentei noastre. Stim ca aceasta data este importanta, dar cei mai multi dintre noi nu stiu ce semnificatie reala are ea. Iar pentru a avea o imagine mai clara despre aceasta data, pentru a ne completa intelegerea, va trebui sa vorbim despre alte subiecte, cum ar fi: precesia echinoctiilor si despre alte cicluri de timp, toate fiind legate intre ele. Daca profetiile mayase sunt corecte, iar stiinta moderna le confirma, atunci ceea ce e pe cale sa se intample este o schimbare la nivel planetar, o schimbare completa a planetei si a constiintei umane. Ii pasa cuiva de asta? Mayasii spera ca da.

Stiinta a studiat cunoasterea mayasa si calendarul lor si a ajuns la concluzia ca 2012 este o data limita pentru omenire. Dar, din punctul de vedere mayas, ar fi mai corect sa o numim data nasterii unei noi omeniri sau, chiar mai clar, nasterea unei noi constiinte. Aceasta parte a profetiilor a fost trecuta cu vederea de marea majoritate.
In loc sa scriu o continuare a cartii mele Sarpele de Lumina. Dincolo de 2012 despre acest subiect, acest program pe internet este modalitatea de a va transmite informatia, cat mai curand posibil. Daca as scrie o carte, ar dura cam un an ca sa fie publicata si un an si jumatate pana sa ajunga la voi informatia in toate limbile, iar voi trebuie sa aflati toate acestea, cat mai repede.

Iata ce mi-a spus Don Alejandro despre profetia mayasa din decembrie 2012:
In primul rand este un interval de timp in jurul acestei date de 21 decembrie 2012, pe care mayasii il numesc „Sfarsitul Timpului” si care dureaza sapte-opt ani. Acest interval a inceput, din cate am inteles eu, pe 24 octombrie 2007, dar nu stiu cu siguranta cand se va sfarsi. Ceea ce stiu cu siguranta este ca noi traim acum in aceasta perioada numita „Sfarsitul Timpului”. Pe langa asta, Don Alejandro a mai spus ca probabilitatea ca profetia mayasa sa inceapa la 21 decembrie 2012, asa cum cred cei mai multi, este destul de mica. A spus ca va incepe undeva in timpul acestei perioade de timp, adica in orice moment, de acum si pana cel mai tarziu in 2015. Niciuna dintre profetiile lumii moderne nu a spus aceste lucruri.
Mai departe, pentru a clarifica si mai mult lucrurile, trebuie sa intelegem ce inseamna de fapt decembrie 2012 si pentru asta trebuie sa vorbim despre precesia echinoctiilor. Mayasii folosesc cicluri de 5 200 de ani (de fapt este putin mai mic); daca inmultiti acest numar cu 5 ajungem la 26 000 de ani – asta este lungimea aproximativa a precesiei echinoctiilor. In reprezentarea calendarului mayas exista mai multe cercuri concentrice care reprezinta diverse cicluri, care au viteze de rotatie diferite. Unul dintre acestea este precesia echinoctiilor, pe care il vom explica in detaliu mai tarziu. Acesti 5 200 de ani apar de cinci ori si se intalnesc cu precesia echinoctiilor doar o data la 26 000 de ani, cand cele doua cicluri sunt perfect aliniate – asta se va intampla pe 21 decembrie 2012.

Sa vorbim in detaliu despre timp, pentru a intelege ce este precesia echinoctiilor, in acest cadru mai larg. Timpul este un concept uman iluzoriu. Ne uitam la ceasuri si spunem ca este 4:32. Dar multi dintre noi uita ca acest timp este legat de rotatia Pamantului, un lucru real, nu unul digital, inventat de minte. Ne uitam la rasaritul sau la apusul Soarelui si ne gandim ca acesta se misca, dar de fapt aceasta miscare este o iluzie, pentru ca Pamantul este cel care se misca si care produce aceasta iluzie. Aceasta miscare creeaza timpul nostru zilnic. Pamantul se invarte o singura data si noi experimentam o zi, intregul ciclul fiind impartit in 24 de segmente pe care noi le numim ore. Toata lumea stie asta: o zi este o revolutie a Pamantului in jurul axei sale.
Al doilea ciclu pe care toata lumea il stie bine este revolutia Pamantului in jurul Soarelui, adica un an sau 365,25 zile (unii oameni de stiinta spun ca este 365,44 de zile). Deci este clar ca noi calculam timpul, plecand de la miscarea Pamantului fata de Soare. Mai exista si alte miscari si cicluri in legatura cu Pamantul, care sunt si mai putin intelese de catre oameni, dar a caror importanta este asemanatoare cu cele descrise anterior. Dar, pur si simplu, nu le stim.
De exemplu: axa de inclinare a Pamantului fata de Soare (este acum de aproximativ 23,5o si se numeste oblicitatea/ inclinarea Pamantului) afecteaza viata fiecarui om de pe planeta. Ea este cea care creeaza anotimpurile noastre: vara, primavara, toamna, iarna. De fapt, ea este intr-o continua schimbare, variind intre 21,1o si 24,5o, intr-o perioada de 42 000 de ani. Te gandesti ca o perioada atat de lunga nu are nicio legatura cu viata de zi cu zi, dar de fapt astronomii trebuie sa tina cont zilnic de aceasta axa inclinata, atunci cand exploreaza Universul cu telescoapele lor computerizate. Daca nu o fac, se uita de fapt la altceva decat la ceea ce ar trebui sa se uite.
Nici rotatia Pamantului in jurul Soarelui nu este chiar asa de simpla cum pare: forma orbitei, numita excentricitatea ei, se schimba si ea constant. Pamantul se roteste in jurul Soarelui pe o orbita ce variaza de la un cerc perfect, pana la o elipsa, datorita (in mare parte) influentei gravitatiei lui Jupiter si Saturn. Acest ciclu se schimba foarte rar, o data la 100 000 de ani, si (ceea ce este foarte interesant) si-a modificat forma de la cerc, la elipsa si apoi la cerc.
Un alt exemplu este precesia echinoctiilor. Un nou calcul realizat de oamenii de stiinta in anul 2000 arata ca oscilatia axei Pamantului are un ciclu de 25 771,5 ani. Iata despre ce vorbim: observati ca axa planetei descrie un cerc, nu unul perfect, ci este mai degraba o elipsa, pe parcursul a aproape 26 000 de ani pentru a face o rotatie completa. Cauzele principale ale acestei oscilatii sunt in primul rand Soarele si Luna, dar sunt si alte corpuri ceresti care influenteaza.
Dar si precesia echinoctiilor se schimba intotdeauna, datorita a ceea ce numim ciclurile Milankovitch. Acestea sunt suma tuturor ciclurilor Pamantului, dar si a tuturor celorlalte cicluri care afecteaza planeta si care (se pare ca) se schimba constant. Studiile asupra ciclurilor Milankovitch s-au concentrat pe impactul pe care acestea il au asupra climei de pe Pamant. Pentru a studia clima Pamantului e necesar sa cunosti ciclurile Milankovitch, pe langa ciclul Soarelui si al Lunii. Ciclul Lunii determina periodic fluxul si refluxul marilor si ii afecteaza pe toti oamenii care traiesc pe langa mare, dar afecteaza si ciclurile Milankovitch. Aceste cicluri influenteaza emotiile umane si milioanele de cicluri biologice pe Pamant care ne influenteaza viata (de exemplu, ciclul menstruatiei feminine).
Toate aceste cicluri sunt cheia pentru tot ceea ce am vorbit pana acum si pentru profetiile mayase. Dupa cum ati vazut, exista multe cicluri ce influenteaza Pamantul, iar precesia echinoctiilor este doar unul dintre ele, fiind influentat de toate celelalte cicluri."

2 comentarii:

maya patricia pop spunea...

Civilizatia mayasa a existat si au fost inteligenti... ceea ce facem "noi" acum este doar o interpretare personalizata a ceea ce au vrut ei sa zica; ceea ce in definitiv nu vom stii niciodata sigur.

Anonim spunea...

Toti vorbesc de calendarele maiase.Aiurea... An profetul Daniel ni se spune cand are loc sfarsitul Universului cand se face vorbire de cele 70 de saptamani de ani pana cand se va antoarce cel Uns-Cel vestit.Adica dupa 70 ori 70de saptamani de ani de la darea poruncii pentru reconstruirea Templului Sfint.Dar Apocalipsa va avea loc candva an secolul 21 sau 22 caci sta scris la versetul 21 si/sau 22 ca "N-au pace cei fara de lege".