Beneficiile meditatiei


Iti este greu sa te desprinzi de stresul cotidian? Ai mereu mintea agitata si simti ca esti expus la nenumarati factori de stres, carora le faci fata din ce in ce mai greu? Daca ai raspuns afirmativ la aceste intrebari - si oare cine nu raspunde astfel in zilele noastre - atunci poate ca meditatia va fi o solutie in drumul tau spre pacea interioara.

Meditatia este o practica straveche de mii de ani, pentru relaxarea corpului fizic, calmarea emotiilor, linistirea mintii si deschiderea noastra catre lumile superioare si intelegerea superioara.

In momentul de evolutie in care ne aflam pe Terra, foarte multi oameni constientizeaza faptul ca au nevoie de ceva mai mult in viata decat confortul material sau succesul financiar. Este din ce in ce mai vizibila dorinta oamenilor de a raspunde chemarii launtrice a mintii superioare, cautand raspunsuri la intrebari cu privire la scopul existentei. Viata noastra poate fi asemuita cu un canal TV. Daca noi receptionam doar un anumit canal TV, nu inseamna ca celelalte canale nu exista. Meditatia si accesarea planurilor launtrice inseamna, pur si simplu, invatarea felului in care sa accesam celelalte canale. Ea ne permite sa trecem dincolo de gandirea noastra limitata. E posibil, ca la inceput, cand dorim sa reacordam televizorul pentru a receptiona un alt canal, sa existe paraziti de imagine si imaginea sa nu fie stabile. Prin perseverenta, acest canal “launtric”, devine clar si acordarea la el va fi usor de facut. E nevoie de practica si de rabdare. Insa beneficiile meditatiei in viata noastra sunt inestimabile. Ce putem realiza prin meditatie:

1. Acordarea si realinierea frecventei noastre.

Astfel, ne putem destresa mai usor, putem sa cream sentimente de pace si liniste launtrica profunda, sa marim coeficientul de lumina din campurile noastre de energie, sa curatam structura celulara de toxine, emotii si ganduri negative, sa vindecam structura celulara si sa eliminam bagajul emotional negativ, sa regeneram celulele si sa cream o stare de sanatate radianta, sa cream un camp electromagnetic de protectie in jurul fiintei noastre.

2. Deschiderea catre calauzirea launtrica.

Cea mai buna metoda de a ne acorda la ceea ce vrea sa ne transmita sufletul nostru este de a fi tacuti, de a ne acorda la Sursa Universala prin respiratie si de a cere.

In momentul in care reusim sa ne linistim mintea, putem cere calauzire si putem sa ascultam raspunsurile care ni se dau. Trebuie insa sa invatam sa ascultam. Un aspect al societatii occidentale este ca oamenii cauta intotdeauna sa gaseasca raspunsuri in afara lor, la parinti, cunostinte, asteptand sa li se dicteze cum sa-si duca viata.

Cu toate acestea, daca acceptam premisa ca nimeni nu ne cunoaste asa cum ne cunoastem noi si ca pastram in memoria celulara toate raspunsurile la toate intrebarile noastre, atunci poate ca ar trebui sa mergem in interior si sa ne deschidem fata de aceste raspunsuri, prin meditatie.

3. Dezvoltarea capacitatii de de-programare si reprogramare. Prin meditatie, putem sa stergem casetele interioare si sa cream realitatea pe care o dorim, prin eliberarea din cadrul sistemelor de credinte negative sau limitative. Tot ce trebuie sa facem este sa gasim un loc linistit in care sa nu fim intrerupti, sa oprim telefonul, sa ne acordam si sa stam sa ne gandim, sa privim toate aspectele vietii noastre si sa le evaluam unul cate unul. Suntem multumiti de corpul nostru fizic? Ce schimbari putem sa facem pentru a-l ajuta sa se simta mai bine? Apoi, viata noastra emotionala, relatiile noastre, sunt satisfacatoare?

4. Accesarea viziunii noastre interioare.

Prin meditatie, putem ajunge sa descoperim care este rolul nostru in viata si misiunea personala pe care am venit sa o indeplinim. Indicatorul pe care ne putem baza este bucuria. Atunci cand simtim bucurie, suntem pe calea cea buna. Atunci cand ne pierdem bucuria, este timpul sa incepem o noua etapa si, poate, sa ne indreptam energiile in alta parte a lumii fizice. Atunci cand calauzirea noastra interioara este perceputa in mod clar, viata noastra infloreste si se manifesta esenta adevarata a ceea ce suntem si a scopului nostru.

5. Trairea unei stari de iubire neconditionata si de bucurie
. Una din cele mai importante invataturi pe care ni le ofera meditatia este realizarea faptului ca NOI SUNTEM IUBIRE, starea noastra naturala este bucuria si toate emotiile exista in noi, fiind doar declansate de evenimentele exterioare.
Aceasta este o parte a procesului de a deveni liber: constientizarea faptului ca totul se afla in interior, iar ceea ce se afla in jurul tau serveste doar ca declansator - daca le permiti lucrurilor sa te afecteze.
Meditatia este un proces care presupune formarea de noi obisnuinte. Un proces transfigurator, prin care putem afla cine suntem cu adevarat. Chiar daca, la inceput, este nevoie de ceva efort pentru a trece de la un stil de viata agitat, plin de stres si condus de “flecareala mintii”, la un stil de viata linistit, bazat pe bucurie interioara si seninatate, aceasta calatorie merita!

Surse: aimee.ro,
"In rezonanta", Jasmuheen, Editura For You

Un comentariu:

Armonia spunea...

Binevenit articolul in contextul actual. Toti avem nevoie de liniste,armonie, intelepciune doar ca ne limitam sa constatam lipsa lor si sa ne suparam cand se lasa mult timp asteptate.
De fapt, cum spunea Gandhi "Cand mi-am dat seama ca totul depinde doar de mine, m-am linistit."
Nu e scurt drumul , dar merita efortul.