Michio Kaku, un Einstein al zilelor noastre!?


Michio Kaku - Despre ozn-uri si extraterestrii, despre univers si alte dimensiuni.


Michio Kaku (nascut pe 24 ianuarie 1947 la SanJose, California), este un celebru fizician teoretician de origine japoneza, specializat in teoria stringurilor, si un cunoscut futurist.

Michio Kaku este considerat de majoritatea oamenilor de stiinta, Einstein-ul zilelor noastre, in afara faptului ca este un geniu, se exprima in termeni pe care si un om simplu il poate intelege cu usurinta.

„In scurta mea viata am vazut imposibilul transformat in fapte concrete de foarte multe ori, asa ca sunt convins ca totul se poate realiza”, afirma acelasi Michio Kaku. In tratatul lansat recent, omul de stiinta imparte lucrurile care astazi ne par imposibile in trei categorii, fiecare dintre ele urmand sa isi gaseasca rezolvarea in timp.

Clasa I consta in tehnologii care vor deveni „posibile” chiar in secolul XXI, aici numarandu-se teleportarea, generatorul de antimaterie, telepatia, psihokinezia si chiar invizibilitatea. Clasa II a „imposibilitatilor” isi va gasi rezolvarea in minim un mileniu mergand, in opinia savantului japonez, pana la milioane de ani de cautari si cercetari avansate in domeniu. Din aceasta clasa fac parte masina timpului, calatoriile spatiale prin ipoteticele gauri de vierme si descoperirea altor universuri. Ultima, si poate cea mai greu de realizat este Clasa III, clasa din care fac parte deja celebrul „perpetuum mobile” si precognitia.

„Atunci cand toate aceste lucruri „imposibile” se vor dovedi perfect realizabile, omenirea va cunoaste o schimbare fundamentala in tot ceea ce credea ca stie despre fizica”, concluzioneaza Michio Kaku.

Mai jos va prezint un scurt video tradus de mine (m-am straduit sa fie cat mai bine) cu Michio Kaku:

3 comentarii:

Lary spunea...

foarte tare, bv

Anonim spunea...

Va rog mult sa-mi trimiteti acest scurt video tradus de dumneavoastra cu Michio Kaku. Va multumesc, Viky

GabyS spunea...

Imi pare rau, dar vechiul cont de youtube a fost sters de ei... nu am putu recupera decat o parte din clipuri :(